Complementair

El Arte de la Vida is een maatschappelijke onderneming die zich onderscheidt door reguliere zorg met complementaire zorg te combineren.

Op dit moment bieden we onze cliënten ook de volgende diensten aan:

Emotie Spanning Beheersing

Bij Internal Power Movement leer je om gaan met  spanning in lichaam en geest. Je leert zelfbeheersing te verkrijgen of te behouden en te reageren in spanning opbouwende situaties op een verantwoorde en veilige manier. Hierdoor wordt de kans op escalatie van situaties en schade op fysiek, geestelijk en materieel gebied verkleind.

Growth Mindset Tekenles

Met de tekenles bij El Arte de la Vida sluiten we aan bij waar jij bent; of je nu al veel ervaring hebt of nog helemaal niet. We zijn gericht op jouw eigen unieke leerproces, want iedereen leert anders. Onze feedback en ons lesconcept helpt je vertrouwen te krijgen in je eigen kracht om te leren èn je eigen creatieve vermogen. We houden van proberen, ontdekken, fouten maken, opnieuw beginnen, volhouden, inspiratie opdoen, keuzes maken en van elkaar leren.

Dagbesteding

Binnen El Arte de la Vida is het mogelijk om dagbesteding te volgen. Waarom is dagbesteding zo belangrijk? Je maakt je nuttig en het geeft je leven zin. Het biedt structuur en daagt je uit. Het laat je dingen leren en zorgt ervoor dat je je ontwikkelt. Ook geeft het ontspanning en wordt er een beroep gedaan op jouw inzet, meedoen en op je talenten. Dagbesteding brengt mensen letterlijk in beweging. Wij denken dat werk of bezig zijn voor iedereen belangrijk is. Het geeft ritme, structuur en een reden om uit bed te komen. Het geeft je de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen; het biedt afleiding van het lijden en je komt in contact met andere mensen.

Mindfulness

El Arte de la Vida kenmerkt zich door zijn professionele kleurrijke en liefdevolle aanpak in het begeleiden van kwetsbare jongvolwassenen met uiteenlopende achtergronden en problematiek. Het aanbieden van mindfulness training is een bewuste keus van El Arte.

Sound-fulness

Sound-fulness is er op gericht om doormiddel van verschillende klanken de cliënt meer te leiden in een ontspannen lichaam. Hierbij word een leeg en rustig hoofd gestimuleerd door de rustgevende werking van sound-fulness.

WRAP

WRAP is een peersupport groep waarbinnen aandacht en waardering is voor wederzijds advies en ondersteuning van lotgenoten. WRAP is ontwikkeld door Mary Ellen Copeland vanuit haar eigen ervaringen met en onderzoek naar herstel. Haar gedachtengoed, trainingen en producten worden in Nederland beheerd door Phrenos.
Door middel van het WRAP-programma van 8 bijeenkomsten leer je jezelf, je valkuilen, je krachten en je noodzakelijke behoeften in kaart te brengen. Hierdoor geeft WRAP je handvaten waarmee je in staat bent zelf de regie te houden over je eigen leven.

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen, die gericht zijn op het in balans brengen van lichaam en geest, gedachten en gevoelens, hart en ziel. Door de balans te herstellen kan je levenskracht vrij stromen en kom je in innerlijke rust. Bij deze vorm van therapie wordt gebruik gemaakt van ademwerk, bio-energetica, gestalttherapie, dialoog met innerlijke delen, innerlijk kindwerk, breath of life, focusing, karakteranalyse, aura- en lichaamsreading en sjamanistische rituelen. 

Rots & Water training

Rots & Water, een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Meer weten over de algemene dagbesteding?