Creatieve dagbesteding

Crea geven we in een groep. Alle materialen zijn aanwezig en er kan gekozen worden wat er gemaakt gaat worden. Dit kan per persoon variëren en soms is er een thema waar we als groep aan werken. Er is altijd een begeleider aanwezig die adviseert en helpt. De groep begint 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur en is voor iedereen geschikt, ook als men denkt niet creatief te zijn is het de moeite waard om het uit te proberen. We werken met materialen als papier, diverse soorten verf, klei, papier maché, kralen, hout, tempex, diverse soorten stenen bewerken, zoals speksteen, stoffen etc.

We kunnen er ook leerdoelen aan koppelen zoals hoe maak ik kleding die kapot is en naai ik een knoop aan. Leren breien, haken en naaien behoort ook tot de mogelijkheden. Verder biedt creatief bezig zijn rust in het hoofd, even nergens aan denken. Ook is het goed voor je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Trots zijn op iets dat je gemaakt hebt. We gaan met een ieder op zoek naar wat bij de persoon past en wat je leuk vindt. Door het maken van een visionboard kun je uitbeelden wat je wensen zijn en waar je naar toe wilt werken, dit bieden we aan als thema. We maken decoratieartikelen, gebruiksvoorwerpen en vaak mogen de werkstukken zelfs de naam kunst dragen.

Crea is laagdrempelig en vooral ook gezellig. De groepen zijn klein, 4 tot 8 personen. Ervaring leert dat het goed is om een keer mee te draaien en als het bevalt een periode van deelname af te spreken. Voor jongeren die niet toe zijn aan meedraaien in een groep kunnen we crea ook individueel aanbieden.

Meer weten over dagbesteding?