Emotie Spanning Beheersing (ESB)

Internal Power Movement (IPM)

Bij Internal Power Movement leer je om gaan met  spanning in lichaam en geest. Je leert zelfbeheersing te verkrijgen of te behouden en te reageren in spanning opbouwende situaties op een verantwoorde en veilige manier. Hierdoor wordt de kans op escalatie van situaties en schade op fysiek, geestelijk en materieel gebied verkleind.

Tijdens de sessies wordt er gewerkt aan beheersing van lichaam en geest bij opkomende en zwaar beladen emoties. Uit verschillende verdedigingskunsten zullen er principes toegepast worden, deze principes vormen de basis om beheersing over geest en lichaam te verkrijgen. Door een juiste lichaamsstructuur, ademhaling en balans tussen ontspanning en inspanning leert de cliënt de opkomende impulsen beter te beheersen. Naast het beheersen van de impulsen zullen de sessies een positieve uitwerking hebben voor het algehele welzijn. Tevens zullen de oefeningen je fysieke en mentale weerbaarheid vergroten doordat het zelfvertrouwen zal toenemen.

De sessies zijn erop gericht om je innerlijke kracht te voelen en leren gebruiken om deze extern tot uiting te laten komen. Je leert de kracht te sturen volgens het Ying/Yang principe waarbij zachtheid en hardheid in balans worden gebracht.

Tijdens de sessies zal het lichaam en de bewegingen die worden toegepast als spiegel functioneren voor je ‘’innerlijk structuur’’, hierbij komt het psychologische gedeelte om de hoek kijken. Wat zijn je overtuigingen, patronen en blokkades die je in het leven gevormd hebben. Samen zullen we dit in kaart brengen om zo te kijken waar behoefte is aan verandering en wat er hoort bij je karakter en niet veranderd hoeft te worden.

Tijdens de sessies zal er een balans ontstaan tussen beweging en het gesprek, afhankelijk van jou behoeften en wat er nodig is kan er soms meer gesproken worden en de andere keer meer bewogen worden. De sessies zullen zo verlopen aan de hand wat er op dat moment nodig is.

Principes en technieken uit de volgende verdedigingskunsten zullen toegepast worden:

  • Muay Thai
  • Tai chi
  • Wing Chun
  • Systema
  • Stokvechten
Meer weten over dagbesteding?