Soundfulness & music

Soundfulness & music

Soundfulness & music bestaat uit 2 onderdelen die gecombineerd worden in een ochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur. Het onderdeel Music gaat over wat muziek met je doet. Hoe beleef je muziek? Luister je naar een tekst en wat doet deze dan met je? Er zullen thema’s als verdriet, boosheid en vreugde aan bod komen waar je op gecoacht wordt. Het gedeelte soundfulness bestaat uit het ondergaan van klanken. Door middel van klankschalen en andere attributen komt de cliënt bij zichzelf en in een ontspannen lichaam. Hierbij wordt een leeg en rustig hoofd gestimuleerd door de rustgevende werking van soundfulness. Voornoemde instrumenten worden ingezet om een zee van klanken te creëren, dit stimuleert het lichaam, dat voor 70-80% uit water bestaat, om te ontspannen. Klank is trilling en trilling beweegt water, hierdoor trilt het lichaam emoties los zodat er ruimte ontstaat voor rust in lichaam en geest.

Samengevat brengt sound-fulness rust in het hoofd en lichaam, stimuleert hierdoor de belastbaarheid en welzijn van de cliënt omdat spanning verminderd wordt. Het stimuleert voelen van het lichaam waardoor grenzen beter aangegeven kunnen worden en de focus scherp kan blijven op de leerdoelen die er zijn.

Music & soundfulness bestaat uit 6 ochtenden en start bij 4 deelnemers. De groep zal uit maximaal 8 deelnemers bestaan. Wanneer je deelneemt kom je de 6 ochtenden. Wanneer de 6 ochtenden voorbij zijn, start er een nieuwe groep.

Music & Soundfulness wordt gegeven door Yvonne Makkenze. Zij is coach en trainer. Daarnaast ook ervaringsdeskundige met ADHD. Zij weet wat het is om met een vol hoofd te leven en weinig tot geen rust te ervaren. Tijdens haar zoektocht naar rust in haar hoofd heeft zij vele opleidingen en cursussen gevolgd. Haar wens was dat wanneer er storm om haar heen was, zij rust van binnen kon ervaren. Dit leek een utopie, maar is haar waarheid geworden. Haar passie is om anderen te begeleiden met als doel rust te kunnen ervaren in lijf en hoofd. Een van haar motto’s is, wat ik kan, kan jij ook (leren)!

Meer weten over dagbesteding?