Ruilen & Retourneren

Mijn product voldoet helaas niet aan mijn verwachtingen, kan ik het ruilen? 

 

Voor alles wat u op afstand (dus via internet, telefoon of post) binnen de EU koopt geldt een herroepingsrecht. Dat is een ‘afkoelingsperiode’ van minimaal 7 werkdagen, waarbinnen u het recht heeft om de koop ongedaan te maken. Indien een product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u aanspraak maken op uw herroepingsrecht. Indien u gebruik maakt van dit herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor uw rekening. Indien de koper een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

 

U dient ten allen tijde binnen veertien dagen contact op te nemen met ondernemer indien deze een of meerdere artikelen wil retourneren. De consument zal het door hem ontvangen product derhalve in de staat waarin hij het heeft ontvangen moeten retourneren aan de ondernemer. Artikel dient compleet en zonder gebruikerssporen of schade retour gestuurd te worden. Is dit niet mogelijk of is het product beschadigd, dan is de consument gehouden tot schadevergoeding van 15% over het aankoopbedrag van het product voor zover de tekortkoming aan hem kan worden toegerekend .

 

Retourzending van artikelen is voor eigen risico van consument. Ondernemer adviseert de consument dan ook bij retourzendingen een bewijs van verzending te vragen.

 

Retourzendingen moeten voorzien zijn van een duidelijke afzender, een bestelnummer en bijgevoegd retourformulier. Meld eerst uw retour aan onze medewerkers via e-mail zodat we weten dat uw retourbestellingen er aan komen.

U dient altijd VOOR TERUGZENDING uw retournering VIA ONDERSTAAND FORMULIER te melden bij onze klantenservice:

Geef altijd uw factuurnummer en een precieze artikel omschrijving aan. Het retourformulier kunt u op onze website downloaden en uitprinten. Stuur deze samen met het pakket aan ons retour. Graag horen wij van u of u een vervangend artikel of een restitutie wenst te ontvangen.

 

Retouradres: 

El Arte de la Vida

t.a.v. Webshop beheerder

Nieuwe Kazernelaan 2-D4

6711 JC  Ede
Let op 
De artikelen mogen pas retour gestuurd worden nadat u van ons bericht hebt ontvangen. Onaangekondigde retouren kunnen door ons niet in behandeling genomen worden! Retourzendingen dienen goed verpakt en voldoende gefrankeerd te zijn!