Waarom El Arte de la Vida

Waarom El Arte de la Vida? Onze naam betekent de kunst van het leven. Wij vinden het leven ook een kunst en als je de spelregels door hebt kan het zelfs een koud kunstje worden, klinkt dat even fijn. We zijn een jonge en dynamische organisatie met een vernieuwende kijk op zorg. Wij kijken namelijk niet alleen regulier, maar ook complementair. Wij gaan uit van de kracht van de mens en doen een beroep op het gezonde deel dat in jou aanwezig is. Jij wil immers verandering, want anders ben je niet op zoek naar hulp. Het is belangrijk dat jij voor ons kiest en wij voor jou. Jij bent goed zoals je bent. Jij loopt jouw pad en dat moet je toch echt zelf doen en dat kan je ook. Het hoeft echter niet (meer) alleen, wij lopen graag een stukje naast jou. We begeleiden je naar een eigen plek binnen de maatschappij binnen jouw mogelijkheden. Dit pad leidt naar (het vergroten van) zelfredzaamheid en autonomie, jij bepaalt in jouw leven. Uiteraard zijn er regels en is er structuur. Het wonen in een woongroep moet immers ook veilig en fijn zijn. Structuur en regels bieden houvast en verschaffen duidelijkheid. Hier heb je de rest van je leven profijt van als je leert je dit eigen te maken en je leert je te houden aan afspraken.

We bieden 24 uurs begeleiding op basis van aanwezigheid. We hebben een enthousiast team dat regulier en complementair geschoold is en daarnaast heeft gestudeerd aan de universiteit van het Leven, kortom ervaringsdeskundigen. Velen van ons team zullen een inspiratiebron voor je zijn en een voorbeeld hoe je na een nare periode of  na een verslaving en/of stoornis, prima kunt leven en een mooie toekomst op kunt bouwen. Ons team werkt met hart en ziel en staat graag voor je klaar. Wat ons ook onderscheidt is het feit dat we dieren in huis hebben. Ons team bestaat mede uit 3 hondjes en een kat. We leveren maatwerk, we kijken specifiek maar wat er voor jou nodig is. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren en leren nog elke dag bij. We leren ook van jou. We hebben tal van samenwerkingen met andere organisaties in binnen en buitenland. Over dit laatste vertellen we binnenkort meer. We hebben korte lijnen met behandelaren en als deze nog niet in beeld zijn, kijken we mee wat er nodig is. We schuiven aan bij behandelaren zodat allen die bij jouw proces betrokken zijn, de neus dezelfde kant op hebben staan. Ondanks dat we een jonge organisatie zijn, hebben we ook veel kennis en ervaring in huis. De kernwaarden van El Arte de la Vida zijn, liefde respect en humor.

Jij bent zoveel meer dan je problematiek, zoveel meer dan je diagnose(s). Wij benaderen de wereld vanuit een positieve insteek. Spreekt dit je allemaal aan en hebben we voldoende uitgelegd waarom El Arte de la Vida de juiste keuze voor jou is? Meld je aan voor een kennismakingsgesprek.

Aanmelden voor kennismakingsgesprek